niedziela, 14 października 2012

Tydzien szosty - rewelacyjne pieczone poledwiczki z sosem pieczarkowym

Skladniki

  • 3 poledwiczki
  • pieczarki 500g
  • por 2-3 sztuki
  • smietana

Wykonanie:

Poledwiczki posolic, popieprzyc, wytytlac w ulubionych ziolach, polac odrobina oliwy z oliwek i odlozyc na noc do lodowki. Rano obsmazyc na bardzo goracej oliwie ze wszystkich stron, a nastepnie - razem z patelnia - przelozyc do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na  ok 15-17 minut. Wyciagnac, przykryc srebrna folia i gruba sciereczka i odczekac ok 5 minut, zeby "doszly". Wychodza przepyszne

Przepis stad

Pieczarki obrac, pokroic i wrzucic na rozgrzane patelnie z rozgrzanym maslem i odrobina oliwy. Gdy odparuja posolic, popieprzyc i dodac pokrojonego w krazki pora. Podsmazac na patelni az pieczarki sie zrumienia. Dodac smietanke i jeszcze chwile poddusic. Doprawic do smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz